Bladblazers

Geachte mevrouw, meneer,

De gemeente Amsterdam wil graag werken volgens de zelfopgestelde 'Leidraad Duurzaam Inkopen' en heeft daartoe onder meer elektrische golfkarretjes aangekocht om te gebruiken in de groenvoorziening en bij schoonmaakwerkzaamheden.

Nu viel het mij op dat de golfkarretjes geschikt zijn gemaakt op bladblazers aan te bevestigen. Vreemd want bladblazers zijn verre van duurzaam en zeker niet milieuvriendelijk. En om die in de herfst te gebruiken is zelfs weinig meer dan verspilling van mankracht, tijd en energie want Moeder Natuur blaast de door de bladblazer weggeblazen herfstblaadjes zó weer terug de voetpaden op.

Dat de bladblazers bijzonder veel lawaai produceren en dus burgers enorm hinderen hoef ik u niet te vertellen. Bovendien zijn ze zwaar van gewicht wat rugklachten van medewerkers in de hand werkt.

Inmiddels is woningcorporatie Ymere overstag en heeft deze instelling haar vaste hovenier - van der Tol BV - opdracht gegeven weer 'ouderwets' over te gaan op riek en bezem. Veel minder belastend voor mens en milieu. Bovendien: zeker in parken is het veel nuttiger om herfstblaadjes te laten liggen. In de winter zorgen zij voor een uitstekende (en gratis!) isolatie van opkomende bloemen en planten en in het voorjaar zijn zij veranderd in prima mest. Wat dan weer scheelt in de aanschaf van milieuonvriendelijk kunstmest. Bovendien scheelt het geld en hoeft de extra aanschaf van benzine voor bladblazers en kunstmest niet (al dan niet indirect) te worden verhaald op de burger.

Graag uw onderbouwde reactie. Voor de goede orde: deze vraag is ook gepubliceerd op: http://www.vragen.blogspot.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ymere II

Sommatie van advocaat

Antwoord op: AFT